Onleesbaar? Klik hier | U wenst te reageren? klik hier
Deel deze brief met vrienden:

Over dieren en wonen

Startschot nieuwe legislatuur

Deze week gaf het Vlaams Parlement de aftrap van een nieuwe legislatuur: het startschot van 5 jaar met een nieuwe meerderheid, een nieuwe regering en een nieuwe minister-president. De 6de staatshervorming zorgt voor een pak nieuwe bevoegdheden, van dierenwelzijn tot de woonbonus. Van al dat nieuws gaan we echter niet zweven: deze regering heeft beide voeten op de grond. Geert Bourgeois presenteerde maandag zijn Septemberverklaring. Droog, maar degelijk en duidelijk. De Vlaamse regering maakt de uitgesproken keuze om geen schulden te maken en om te investeren waar nodig. Niet de gemakkelijkste weg, maar wel de beste keuze voor de toekomst.

Klik hier voor de Septemberverklaring.

Klik hier voor een overzicht van de nieuwe Vlaamse Regering Bourgois I.

Foto: Samenstelling Vlaams Parlement op 22-09-2015

In de commissies Wonen & Welzijn

Het Parlement stelde de commissies samen. Ik ben aangeduid als commissaris voor Wonen en Welzijn, voor mij bekend terrein waar ik me thuis voel. Het is uitkijken naar de bespreking van de beleidsnota’s eind oktober, de eerste belangrijke opdracht van de commissies. Het Vlaams Regeerakkoord bevat alvast duidelijke keuzes inzake wonen: de realisatie van 6.000 bescheiden woningen, het energiezuiniger maken van het sociaal woonpatrimonium, de ambitie om tijdelijke bewoning te stimuleren in leegstaande gebouwen, het invoeren van tijdelijke contracten in de sociale huisvestingssector, …

Oorzakelijkheidsonderzoek wordt ingevoerd

Vorig jaar bond ik de kat de bel aan in de commissie Wonen: sommige huurders beschadigen opzettelijk hun huurwoning om kans te maken op de Vlaamse Huursubsidie. De nieuwe meerderheid engageert zich om dit misbruik aan te pakken. Hierover werd een passage opgenomen in het Regeerakkoord. Bij betwisting van schadegevallen zal de Vlaamse Wooninspectie ook een oorzakelijkheidsonderzoek kunnen uitvoeren, vertrekkende van de plaatsbeschrijving. Dit onderzoek zal steeds voorafgaan aan de toekenning van de huurpremie door de Vlaamse overheid. Ik ben blij met deze opvolging van mijn vraag.

Klik hier voor het Vlaamse Regeerakkoord 2014 - 2019

Klik hier voor het artikel over deze problematiek in het Nieuwsblad

Benieuwd naar de werking van het Vlaams Parlement?

Breng dan zeker eens een bezoek aan het Vlaams Parlement!

Wij ontvangen regelmatig groepen in het Vlaams Parlement. Bezoekers krijgen een blik achter de schermen van de politiek, maar ook een woordje uitleg over de aanwezige kunst en de architectuur van de historische gebouwen. Heb je interesse om met jouw groep naar het Vlaams Parlement te komen? Neem dan contact op met mijn medewerker Delfien Degroote, delfien.degroote@vlaamsparlement.be of op 0472 615 630.


Welkom op mijn zitdag: elke maandag vanaf 11 uur in het stadhuis van Roeselare.

Indien u deze nieuwsbrief wenst door te sturen naar een kennis, klik dan hier
Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier


powered by Multimail