Onleesbaar? Klik hier | U wenst te reageren? klik hier
Deel deze brief met vrienden:

Het kan verkeren!

Een lange winter wordt zomer, onze Rode Duivels kunnen weer winnen en zelfs het verkeer kan weer (veiliger) verkeren. Als kersverse schepen van mobiliteit ben ik zeker begaan met een veilig verkeer niet alleen op de nieuwe en vernieuwde sites, maar ook binnen woonwijken die hun leefbaar karakter moeten behouden.
Maar deze klassieke uitspraak heeft nog meer betekenissen: wat ‘verkeert’, is veranderd. En misschien is het tijd voor verandering. De nog jonge Innesto-werking binnen CD&V zet in elk geval veel gesprekken op touw en het congres van 22 juni zal wellicht de toekomstige richting duiden. Boeiend!
Tijd voor ruimte en verandering. Met goede inspraak, veel feedback en creativiteit kan dat soort verkeren zelden verkeerd aflopen…

Roeselare

Geef de straat terug aan de wijk

Sluipverkeer en onaangepast rijgedrag zorgen voor een onveiligheidsgevoel bij de bewoners. De Stad organiseert daarom een proefproject in 3 wijken. We zullen er de mogelijkheden testen om het bestemmingsverkeer en het doorgaand verkeer te splitsen. Een vlotte circulatie in de stad en leefbare woonwijken: daar gaan we voor.

Binnenkort fietsdelen in Roeselare

Roeselare is geselecteerd als proefkonijn voor het uittesten van fietsdelen. Binnenkort kunnen we op de ene plaats een fiets lenen, om die na gebruik op een andere plaats te deponeren. Roeselare vormt een interessante biotoop omwille van de middelgrote schaal van onze stad. Minister Crevits onderzoekt momenteel de haalbaarheid van het project.  Wordt vervolgd in september!

Kerntakendebat: financieel gezonde stad

Het bestuursakkoord RSL2013-2018 zet een zuinig en financieel gezonde stad voorop als prioriteit. Sinds januari zat het Schepencollege met de administratieve diensten samen om een besparingsronde uit te stippelen. Dit kerntakendebat is nu afgerond. De bestuursploeg engageert zich om jaarlijks ruim 5 miljoen euro te besparen. De Roeselarenaar zelf zal weinig voelen van de besparingsronde. De efficiëntiewinsten worden voornamelijk gevonden in bezuinigingen binnen de eigen werking. Klik hier voor meer...

Een nieuw licht op de stationsomgeving

Het nieuwe station van Roeselare krijgt stilaan vorm. Begin juni werd het Stationsplein aangekleed met nieuwe lichtarmaturen. Dankzij deze esthetische lichtkolommen wordt het nog gezelliger om een terrasje te doen op een zwoele zomeravond. Klik hier voor meer…

Vlaams Parlement

Nieuw: Bescheiden woonaanbod

Woningen in Vlaanderen zijn de laatste jaren flink duurder geworden. Om tegemoet te komen aan dit probleem, lanceerde CD&V het voorstel om ‘bescheiden wonen’ te bouwen. Op 15 mei werd in het Vlaams Parlement daartoe de basis gelegd. Voortaan zullen huisvestingsmaatschappijen ‘bescheiden woningen’ kunnen bouwen om te verhuren (maximum 9 jaar) aan jonge starters met een laag tot middelhoog inkomen.

Vraag palliatieve netwerken

Vorige week trok de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen aan de alarmbel. De Federatie vreest dat de uitbreiding van de euthanasiewet tot een nog grotere werkdruk in de sector zal leiden. Hierover stelde ik een mondelinge vraag aan minister Vandeurzen. De minister wacht de staatshervorming af. Daarna zal met de sector onderhandeld worden.
Bekijk hier het interview van WTV.

Innesto Congrestekst

Een nieuwe fase van ‘Operatie Innesto’ is aangebroken. De vernieuwende voorstellen werden gebundeld in een nota. Deze ideeën vormen meteen ook het voorstel van congrestekst voor het CD&V-congres van november. Op zaterdag 22 juni wordt de congrestekst besproken in onze West-Vlaamse Provincie. Benieuwd naar de Innesto-ideeën? Klik hier.

Groeten en ontmoeten

Denkavond Vrouw&Maatschappij bij De Mandel

Op 21 mei bracht Vrouw & Maatschappij Roeselare een bezoek aan de nieuwe lokalen van De Mandel in Roeselare. De leden kregen een snelcursus Woonbeleid. Het werd een geslaagde avond. Een vrouwelijke toets aan het beleid mag niet ontbreken! Klik hier voor de foto's.

Wit-Gele Kruis bezoekt Vlaams Parlement

De verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis Roeselare trokken een dagje naar Brussel. In de voormiddag bezochten ze het Vlaams parlement. Vervolgens stond een ontmoeting met hun stadsgenoot Griet Coppé en zorgambassadeur Lon Holtzer op het programma. Het team sloot de dag af met een Brusselse wafel op de Grote Markt.

Nu nog meer bereikbaar: website grietcoppé.be

Klemtonen mogen er zijn. Zeker in beleid. Onder klemtonen schuilt visie. Een beleid zonder keuzes maakt het verschil niet. Daarom is www.grietcoppe.be nu ook bereikbaar op www.grietcoppé.be .
Tot binnenkort!

Welkom op mijn zitdag: elke maandag vanaf 10u30 in het stadhuis van Roeselare.

Indien u deze nieuwsbrief wenst door te sturen naar een kennis, klik dan hier
Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier


powered by Multimail