Onleesbaar? Klik hier | U wenst te reageren? klik hier
Deel deze brief met vrienden:

(Net)werken!

Vorige week sloot het Vlaams Parlement de deuren. We werkten de laatste dossiers, zoals onder andere de omgevingsvergunning, af. Tijd om terug te blikken op het werk dat verzet werd. Als Vlaams parlementslid probeerde ik te wegen op domeinen die me nauw aan het hart liggen: woonbeleid, welzijn, mobiliteit.
De politici worden nu niet alleen op straat gezet, we zoeken ook de straat op. Op borden langs de wegen kom je me tegen. Maar bovenal zoek ik de gezellige drukte op. Om te praten over het werk dat nog voor de boeg staat. Netwerken om nog beter te kunnen werken.
De volgende dagen kom je me onder meer tegen op het panelgesprek 'Nieuwe Tijden! Nieuwe vragen!' in Kortrijk en de Sneukeltoer in Ledegem (zondag 4 mei). Morgen ga ik supporteren op het Belgisch kampioenschap Tijdrijden in Hooglede/Gits. Graag tot dan!

Omgevingsvergunning goedgekeurd

Vanaf 2015 zal de milieu-, verkavelings- en stedenbouwkundige vergunning plaatsmaken voor 1 “omgevingsvergunning”. Dit zal leiden tot eenvoudigere en rechtszekere procedures voor iedere Vlaming.

500 miljoen extra voor sociale woonleningen

Vanaf juni zal er 500 miljoen euro extra beschikbaar zijn voor sociale woonleningen. De 814 miljoen die de Vlaamse Regering had voorzien, is reeds opgebruikt. Daarom deed de Vlaamse Regering een inspanning om bijkomende middelen te zoeken. Deze inspanning komt neer op 3.205 bijkomende sociale leningen. Dankzij deze leningen kunnen gezinnen met te weinig spaargeld, toch een eigen huis kopen.
Klik hier voor meer informatie over sociale woonleningen bij het Vlaams Woningfonds of bij de VMSW.

Brandveilige studentenkoten

Naar aanleiding van het tragisch overlijden van twee studentes in een zware kotbrand, herbekeek het Vlaams Parlement de regelgeving op studentenhuisvesting. Vanaf nu moet élke studentenkamer voorzien zijn van een optische rookmelder. De aanwezigheid van een rookmelder in een studentenkamer en in het huis waar de stu­dentenkamer gelegen is, kan immers het verschil maken tussen leven of dood.
Klik hier voor de aanpassing van het decreet houdende de beveiliging van woningen door optische rookmelders.

Laatste plenaire vergadering

Naar aanleiding van de laatste plenaire vergadering staken de West-Vlaamse CD&V-parlementsleden nog even de koppen bij elkaar. Ik bedank mijn collega's voor de samenwerking voor een sterkere regio.
Van links naar rechts: Jan Durnez, Jan Verfaillie, Els Kindt, Martine Fournier, Sabine Polleyn, Griet Coppé en Johan Verstreken.

Geslaagd verkiezingscongres

Afgelopen zaterdag hield CD&V haar verkiezingscongres in een nokvol Concertgebouw van Brugge. Een bevlogen Kris Peeters en Hilde Crevits namen het woord voor economische groei, met sociale vooruitgang. We zijn er klaar voor, beste Kris, om "het zwin deur de bjieten te joagen!".

Een sfeerbeeld met Georges Gheysens, ere-burgemeester van Lendelede, en mede-kandidaten Klaas Keirse en Frans Lefevre.

Lees hier de toespraak van Kris Peeters.

Klik hier voor het verkiezingsprogramma van CD&V.


Welkom op mijn zitdag: elke maandag vanaf 11 uur in het stadhuis van Roeselare.

Indien u deze nieuwsbrief wenst door te sturen naar een kennis, klik dan hier
Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier


powered by Multimail