Onleesbaar? Klik hier

Leven op een vulkaan?

Dat IJslanders op een vulkanisch eiland leven, weet intussen iedereen. Onze planeet is van binnen nogal verhit en waar de aardkorst niet te dik is, barst 'de bom'. Met gevolgen die én voorspelbaar én enorm kunnen zijn.
Wat geografisch gebeurt, is ook waarheid binnen het sociale en politieke leven. Ook die planeet is af en toe verhit en waar het draagvlak niet te groot is, barst al eens 'de bom'. Met alle gevolgen van dien.
Waar klimaatverwarming in de natuur soms oorzaak van ellende kan zijn, blijkt het wel een redmiddel voor het samenleven van mensen. Structureel menselijke warmte stimuleren, maakt het leven beter, ook in moeilijke tijden.
Wie grote wolken van vuur en as spreekt, verduistert vaak het zicht.
Maar werken om het draagvlak te versterken, schept rust en doet leven.
Laten we geen 'ijs-landers' zijn als het om de mens gaat.

Aanpassingspremies wonen: een lege doos??

Uit het antwoord van minister Van den Bossche op een schriftelijke vraag van mijnentwege, blijkt duidelijk dat een steeds kleiner percentage van de totale woonpremies besteed wordt aan noodzakelijke aanpassingen om levenslang in de woning te kunnen leven (vb. trapliften, elektrische rolluiken, handvatten in toilet en badkamer, drempels verwijderen…). Hier loopt duidelijk iets verkeerd en er moet dringend iets gedaan worden om meer senioren tot die noodzakelijke aanpassingen te stimuleren.


Lees mijn vraag, het antwoord van de minister, en mijn persbericht dd 7/4/2010 via deze link.

Enquête laatstejaars verpleegkundigen klaar. Nu de volgende stappen.

Op 29 maart ll. werden de resultaten van de enquête voorgesteld aan de pers en de diverse directies van de West-Vlaamse onderwijsinstellingen. De resultaten tonen een imagoprobleem, een moeilijke instap naar het werkveld seniorenzorg en vragen meer ruimte voor een didactische aanpak tijdens de stage. Vragen waar we intussen reeds werk van maakten in de commissie Welzijn.

Rust roest! Lees hier het rapport.

De Mandel: jaarverslag klaar!

Een goede en betaalbare woning blijft een belangrijke poort naar een geborgen toekomst. Het lijvige jaarverslag toont dat de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel heel wat werk verzet in deze regio.
Wist je overigens dat De Mandel in 30 gemeenten actief is?
(Ardooie, Boezinge, Dentergem, Diksmuide, Hooglede, Houthulst, Ichtegem, Izegem, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Vlamertinge, Vleteren, Watou, Wielsbeke, Wingene, Zonnebeke)

Lees het jaarverslag van De Mandel op www.demandel.be

Warme momenten uit de voorbije periode

Samen met minister Hilde Crevits te gast bij De Kamer: een open gesprek dat politiek dichter bij mensen brengt.
Feestelijke opening van het nieuwe CAW-gebouw in Roeselare (Iepersestraat). Meer uitstraling, meer kansen voor meer mensen. Op deze plechtige gelegenheid waren ook minister Bourgeois en deputé De fauw aanwezig.
Op bezoek bij de CD&V senioren van Knokke-Heist. Een denknamiddag over zorg en Woonzorgdecreet in het kader van de vergrijzing. Hier ben ik in gesprek met Thierry Coryn, CD&V-voorzitter van Knokke-Heist; dr. Paul Geerinckx, schepen Wonen en Paul Peeters, voorzitter van de lokale CD&V-seniorenwerking.
Op het CD&V-ledenfeest in Groot-Houthulst mocht ik "op de sofa" tussen deputé Bart Naeyaert en de woordvoerder van Joëlle Milquet.
Bespreking met An Hermans, nationale voorzitter CD&V-senioren, over toekomstige accenten in het seniorenbeleid.

Contact

Graag geef ik hierbij de belangrijkste coördinaten en spreekuren evenals de coördinaten van mijn medewerkers.

Spreekuur:

Elke maandagmorgen vanaf 10 u in het stadhuis, tijdelijk in bureel 1.07

griet.coppe@vlaamsparlement.be
Tel: 02 552 43 75
Gsm 0479 53 52 07
www.grietcoppe.be

delfien.degroote@vlaamsparlement.be
Tel: 02 552 43 75
Fax: 02 552 44 46
GSM: 0472 61 56 30

annick.vansevenant@vlaamsparlement.be
Vansevenant.annick@telenet.be
Gsm: 0495 53 92 99

Een mailtje sturen? Een afspraak maken? Actuele bezigheden volgen?
Surf eens naar www.grietcoppe.be

maandag vanaf 10u in het stadhuis te Roeselare.

Indien u deze nieuwsbrief wenst door te sturen naar een kennis, klik dan hier
Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier