Onleesbaar? Klik hier | U wenst te reageren? klik hier
Deel deze brief met vrienden:

Langs West-Vlaamse velden en wegen...

Over een oorlog valt niets goeds te vertellen. Een snelle kortsluiting leidt vaak tot lang lijden. Tot op vandaag liggen hectaren West-Vlaamse grond 'onder vuur', blijvend litteken van een oud drama. We herdenken een oorlog en hopen op geen 'meer-van-dat'.

Als politica trek ik vaak langs die Vlaamse wegen en velden. Om te spreken over politiek en de kansen voor mensen. Over betaalbaar wonen, goed transport, meer welzijn. Ik voer geen munitie maar ideeën aan. Ik investeer in spreken met mensen. Zo hoor ik hoe West-Vlaanderen sterker kan worden.

Nieuw: Dienst Aangepast Vervoer

Een van mijn eerste vragen in het Vlaams Parlement, betrof het vervoer voor mindermobiele personen. Voor personen met een beperking behoort het gebruik van reguliere bussen en trams niet altijd tot de opties. Ik ben blij nu te kunnen melden dat er in de regio Roeselare-Tielt een Dienst Aangepast Vervoer (DAV) wordt opgericht. Deze dienst voert je in een aangepaste auto van deur tot deur. MOBAR vzw is sinds januari operationeel en bereikbaar op het nummer 09 216 20 67.
Meer informatie vindt u hier.

Monument voor vrouwen in WO I

Naar aanleiding van 100 jaar ‘Groote Oorlog’ diende ik in het Vlaams Parlement een resolutie in ter waardering van de rol van de vrouw in WO I. In de herdenking en in de beeldtaal rond deze ‘Groote Oorlog’ komen de inspanningen en het leed van de vrouw amper aan bod. Daarom vraag ik aan de Vlaamse Regering om in West-Vlaanderen een monument op te richten ter erkenning van de inzet van de vrouw in WO I.Het gedenkteken zou ook symbool staan voor alle vrouwen en mannen die ook vandaag nog over de hele wereld in gevaarlijke oorlogsomstandigheden werken. Deze resolutie werd gisteren unaniem goedgekeurd in het Vlaams Parlement.
 
Meer informatie vindt u hier.

Start nieuwe opleiding polyvalent verzorgende

Familiehulp organiseert samen met VDAB een opleiding Polyvalent Verzorgende. Deze opleiding start op 2 september in Roeselare. Op dinsdag 22 april (14 uur) vindt een infosessie plaats in het Opleidingscentrum Familiehulp, Ardooisesteenweg 50 te Roeselare.
Polyvalent verzorgenden mogen zorg verlenen in verschillende situaties: bijvoorbeeld aan ouderen of na een bevalling in een jong gezin. Ze staan in voor de huishoudelijke taken, zoals koken, strijken en wassen.

Groeten & ontmoeten

Klaas Keirse: 11de opvolger

De voorzitter van CD&V Roeselare, Klaas Keirse, versterkt de Vlaamse lijst. Klaas is onderzoeker aan de KU Leuven, waar hij doctoreert. De Roeselaarse handbalploeg is zijn uitlaatklep op vrijdagavond. Klaas vindt je op 25 mei als 11de opvolger op de lijst voor het Vlaams Parlement.

Hulde aan de vrijwilligers

Eind februari was ik als spreker te gast in Staden en Ledegem. Hun Trefpunt stond dit jaar in het teken van de vrijwilliger. Wist je dat alle vrijwilligers samen bijdragen tot 5% van het BNP? Dank aan al deze helpende handen!

Met de Prinsen Carnaval in Roeselare

Ook in Roeselare werd carnaval gevierd. Roeselare verkoos dit jaar niet 1, maar 2 prinsen. Op deze foto poseer ik met Bart Vandekerkhove, de traditionele prins, en Glenn Deswarte, de Regenboogprins. Het is de eerste keer dat Roeselare een holebi-prins verkiest. (Foto: Jos)

Fijne Paasvakantie!

Ik wens jullie allemaal een fijne Paasvakantie met veel mooi weer, maar vooral met heel veel paaseitjes!

Geniet ervan!


Welkom op mijn zitdag: elke maandag vanaf 11 uur in het stadhuis van Roeselare.

Indien u deze nieuwsbrief wenst door te sturen naar een kennis, klik dan hier
Indien u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier


powered by Multimail