Deze brief online bekijken
Cultuur in Bredene - maandag 20 juni 2016

Zomerexpo : Henk van Cauwenbergh

Bredene heeft een lange traditie van kwalitatieve zomertentoonstellingen. Ook deze zomer kunnen kunstliefhebbers hun hartje terug ophalen in het MEC Staf Versluys want de Belgische topfotograaf Henk van Cauwenbergh exposeert voor het eerst in Bredene.  Hij brengt er een unieke reeks beelden die hij gedurende een jaar lang in Bredene heeft gefotografeerd. Op die manier zal de bezoeker een mooi beeld krijgen van hoe Bredene eruit ziet doorheen alle seizoenen door de lens van een topfotograaf.

Bij het grote publiek is Henk van Cauwenbergh vooral bekend door zijn foto’s voor de Showbizzkalender, waarin ieder jaar opnieuw een dozijn schaarsgeklede Bekende Schonen poseren. Maar zelf beschouwt hij dit eerder als een leuke afwisseling en situeert hij het zwaartepunt van zijn werk in een meer persoonlijke fotografie mét een verhaal.

Naar aanleiding van de zomerexpo bieden wij een uniek fotoboek te koop aan ‘Verrassend Bredene’. In vier hoofdstukken: zee strand duinen, cultuur en patrimonium, op mensenmaat en bruisend Bredene brengt Henk van Cauwenbergh, die voor dit project artistieke carte blanche kreeg, verslag uit van zijn ontdekkingstocht.

Prijs: 23 EUR, te koop aan de balie van het MEC Staf Versluys, onthaal gemeentehuis en de bib ‘De Leestuin’.

De tentoonstelling is nog gratis te bezichtigen tot 11 september tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys.


Vlaanderen Feest - vrijdag 8 juli om 20 uur

Gratis optreden in de tuin van het Turkeyenhof ter gelegenheid van 11 juli.  ‘Plan Be’ is een vijfkoppige Nederlandstalige band rond Frank Van Erum. Frank is bij het grote publiek bekend van televisie (Thuis, Verschoten & Zoon, Wittekerke,..) en met cabaretduo Gino Sancti staat hij al jaren voor uitverkochte culturele centra. ‘Plan Be’ brengt eigen nummers en eigenzinnige covers, serveert een mix van pop & kleinkunst voor een groot publiek en staan garant voor een stomende set voor oog en oor, benen en onderbuik. Dansbaar, meezingbaar met af en toe een gevoelige snaar.


Q-Party - woensdag 20 juli

Zin om te knallen op de vooravond van de nationale feestdag?
De Q-Party is al jaren hét feestje van Q-music. Een grote dansvloer, mooi volk en veel booze.
Q-dj’s Maarten en Bart-Jan brengen de vetste danshits mee. En een Q-Party is geen Q-Party zonder het Foute Uur met Sven Ornelis! Een uur lang compleet loos gaan op de foutste muziek in het MEC Staf Versluys.
De Q-Party wordt absoluut het hoogtepunt van je vakantie !!

Prijs: € 12/15


The Village goes crazy - zaterdag 23 juli om 19 uur

Naar jaarlijkse gewoonte zal Bredene Dorp deze zomer place to be zijn voor de liefhebbers van het betere gitaarwerk. Drie bluesrockbands spelen er op The Village goes Crazy.

De jonge Belgische wolven van The Blues Vision bijten de spits af, en de Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight zorgen voor stevige ritmesectie die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterende performance. Top of the bill is de bevallige Britse topgitariste Joanne Shaw Taylor. Op haar 13e nam ze voor het eerst de gitaar ter hand en al snel werd ze ontdekt door icoon Dave Stewart. In 2008 debuteerde ze met het album White Sugar en intussen is ze uitgegroeid tot een doorleefde gitariste met een volstrekt eigen toon, die haar haast onmiddellijk herkenbaar maakt tussen alle andere gitarist.

Het festival blijft bovendien helemaal gratis aan de voet van de Watertoren !


Turkeyenhof - vrijdag 29 juli om 20 uur

Gratis optreden van de folkrockband ET ENCORE = stevige folkrock en dito ambiance!

Et Encore is geboren in vruchtbare Westvlaamse klei. Daar waar ze oorspronkelijk Ierse en populaire klassiekers speelden evolueerden ze naar een zelfgeschreven repertoire en een eigen geluid. In hun bijzonder levendige set klinkt een Angelsaksische ondertoon, maar is er ook ruimte voor Franse invloeden. De groep beschikt naast een stevige ritmesectie over voldoende extra troeven: melodieuze uitstapjes, aanstekelijke deuntjes, een podiumbeest als frontzanger en een violist die de show steelt. Wie ooit Et Encore aan het werk zag , wil ze zeker nog eens terug zien/horen.


Coming Up !Klik hier om deze nieuwsbrief door te sturen naar een kennis

Info en tickets

Meeting- & Eventcentrum Staf Versluys
Kapelstraat 76 8450 Bredene
T. 059/56 19 60 F. 059/56 19 69
info@stafversluyscentrum.be
www.stafversluyscentrum.be

U kunt zich ten alle tijde automatisch uitschrijven
Klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen